Wat betekent het noodfonds voor verenigingen in Dentergem?

Op 4 juni 2020

Vlaanderen voorziet 64.123,26 euro voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Dentergem

Vlaanderen trekt € 87 miljoen uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen”, zeggen Jambon en Weyts. “Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

“Vlaanderen voorziet 64.123,26 euro voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Dentergem”, zegt N-VA voorzitter Philippe Wyffels van Dentergem. “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Dentergem mee vorm te geven.” Nog een lokale aanvulling over de (gewenste) besteding van de middelen richting lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is